Švietimo įstaigų ir socialinių tarnybų darbuotojų mokymai apie vaisiaus alkoholinio spektro sutrikimą

VšĮ „Pažangos projektai“, kartu su partneriu Marijampolės savivaldybės visuomenės sveikatos biuru, įgyvendindami projektą „Jaunimo švietimas apie alkoholio poveikį vaisiui“ pradėjo vykdyti švietimo įstaigų ir socialinių tarnybų darbuotojų mokymus apie vaisiaus alkoholinio spektro sutrikimą. Dalinamoji medžiaga.

VšĮ „Pažangos projektai“, kartu su partneriu Marijampolės savivaldybės visuomenės sveikatos biuru, įgyvendindami projektą „Jaunimo švietimas apie alkoholio poveikį vaisiui“ (toliau - Projektas) pradėjo vykdyti švietimo įstaigų ir socialinių tarnybų darbuotojų mokymus apie vaisiaus alkoholinio spektro sutrikimą. Pirmieji mokymai, kurių trukmė – 8 akademinės valandos, įvyko kovo 7 d. Marijampolės jaunimo mokykloje. Projekto įgyvendinimo metu iš viso bus suorganizuoti 10 tokių mokymų renginių Marijampolės apskrityje, kurių metu mokymų dalyviai įgis žinių šiomis temomis:

·         Alkoholio biologinis, neurologinis ir psichologinis poveikis organizmui.

·         Alkoholio poveikis vaisiui. Alkoholinio spektro sutrikimas, jo laipsniai.

·         Biologiniai, neurologiniai ir kognityviniai, psichologiniai ir socialiniai, vaisiaus alkoholinio sindromo požymiai ir aspektai.

·         Ankstyvosios vaisiaus alkoholinio sindromo prevencijos svarba ir galimybės.

 Mokymų medžiagą galite rasti ČIA.

 Dalyvio apklausos anketą prašome užpildyti paspaudus šią nuorodą. Esame labai dėkingi visiem mokymų dalyviams, pateikusiems savo nuomonę apie mokymus. Jūsų nuomonė padės mums gerinti mokymų kokybę!

 Mokymų dalyviai gaus dalyvavimą mokymuose patvirtinantį pažymėjimą.

Mokymai yra nemokami! Vietų skaičius yra ribotas!

Norinčius dalyvauti mokymuose, prašome kreiptis el. paštu Neringa@pazangosprojektai.lt ir jums bus pateikta detali informacija apie konkrečią datą ir vietą.

 Mokymuose dalyvavę mokytojai galės dalyvauti ir kitoje Projekto veikloje – mokytojų mokymas vaisiaus alkoholio spektro sutrikimo integravimas į dėstomo dalyko turinį. Šie mokymai, kurių trukmė – 4 akademinės valandos, bus vykdyti balandžio – gegužės mėnesiais Marijampolės apskriyje.

 Projektas iš dalies finansuojamas Valstybinio visuomenės sveikatos stiprinimo fondo lėšomis pagal 2017 metų konkursą.

Projektas skirtas vaisiaus alkoholinio spektro sutrikimų prevencijai edukuojant jaunimą ir sudarant galimybes nemokamai dalyti nėštumo testus.